Перейти до вмісту

Як ставляться до українці до святкування 8 березня?

8 березня у світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир. Метою відзначення цього дня є привернення уваги до важливих питань, таких як гендерна рівність, сексизм, насильство щодо жінок та репродуктивні права.

Однак у роки радянського союзу день, що покликаний нагадувати про боротьбу жінок за свої права, про досягнення жінок у культурних, політичних, соціально-економічних сферах, перетворився у свято жіночої краси і тюльпанів.

Як же ставляться до 8 березня українці?

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством культури та інформаційної політики провели опитування в «Дії». Українці вирішували: залишати 8 березня офіційним вихідним чи зробити робочим.

Понад 1,3 мільйона користувачів проголосували за те, щоб залишити 8 березня вихідним. Більш як 703 тисячі – за те, щоби зробити 8 березня робочим днем. Ще близько 110 тисяч українців не визначилися.

Як святкують 8 березня в різних країнах?

У Китаї в цей день жінки працюють чотири години замість восьми, але рекомендація Держради КНР не є законом, тому деякі роботодавці її ігнорують.

В Італії жінкам на 8 березня дарують мімозу. Ця традиція зародилася в Римі після Другої світової війни.

У США березень вважають місяцем історії жінок. Щороку президент проголошує промову, в якій вшановує досягнення американських жінок.

Щиро вітаємо усіх дівчат і жінок та нагадуємо: не забувайте пишатися собою! 🌸🌸🌸