Перейти до вмісту

Зустріч британського волонтера зі студентами груп СОА та ФПЛ

10 жовтня кафедра іншомовної освіти і міжкультурної комунікації Хмельницького національного університету мала честь приймати волонтера Майкла з Великої Британії, який зустрівся зі студентами груп СОА та ФПЛ. Візит цього гостя став важливою подією для студентів, які мали унікальну можливість дізнатися більше про культуру та особливості життя у Сполученому Королівстві з перших вуст.

Під час зустрічі британець поділився своїм досвідом волонтерської діяльності в Україні, розповів про відмінності у культурі, побуті, традиціях і цінностях британців. Пан Майкл відзначив гостинність українців та підкреслив, наскільки його вразила краса нашої країни, історичні та архітектурні пам’ятки міст, у яких він побував. Було цікаво почути, які мотиви й переконання спонукали жителя безпечного Лондона вирушити в країну у стані війни заради допомоги іншим.

Більшість присутніх – першокурсники спеціальностей 014.02 “Середня освіта. Англійська мова та зарубіжна література” та 035 “Філологія. Прикладна лінгвістика”. Подолавши сором’язливість, студенти активно долучалися до обговорення та ставили гостю різноманітні питання. Ця зустріч, безумовно, сприяла розвитку міжкультурного діалогу, дала можливість студентам відчути міжнародну підтримку, а також допомогла їм вдосконалити свої навички спілкування англійською мовою.